SRBIJA

Napadač koji je pucao u bivšeg vođu navijača lice krio silikonskom maskom

Nesumnjivo da zbog silikonske maske s velikim nosom svjedok nije mogao da opiše nijedan znak na licu napadača

Ubice su i ranije koristile maske. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

29.1.2020

Muškarac koji je u subotu u Novom Beogradu pokušao da ubije Nenada Alajbegovića, zvanog Alibeg (39), bivšeg vođu Partizanove navijačke grupe, na licu je imao silikonsku masku sa velikim nosom. 

Tom kamuflažom egzekutor koji je u Alajbegovića ispalio nekoliko metaka i pogodio ga u grudi i nogu u Srbiji je uveo novi način maskiranja, već godinama svojstven plaćenicima koji rade za zavađene „kotorske klanove“. Do sada se samo u istrazi ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, krajem juna 2018. godine, također u Novom Beogradu, spominjano da je atentator imao silikonsku masku.

- U Alajbegovića je pucano na parkingu u momentu kada je bio s drugom, koji ga je kasnije i dovezao u Urgentni centar. Egzekutor je visok oko 190 centimetara, mršav, a prema navodima svjedoka, bio je maskiran silikonskom maskom s velikim nosom. Crna kapuljača i također crni kačket dodatno su doprinijeli neprepoznatljivosti napadača - kaže izvor srbijanskih medija.

Ubice i ranije koristile maske. Blic.rs

Nesumnjivo da zbog silikonske maske s velikim nosom svjedok nije mogao da opiše nijedan znak na licu napadača što bi pomoglo u njegovoj identifikaciji.

- Do sada takve maske su koristili egzekutori u Crnoj Gori koji su radili za „kotorske klanove“. Zasad niko ne može da tvrdi da je ovaj pokušaj ubistva nastavak obračuna. Ne možemo da odbacimo mogućnost da je napadač možda došao iz Crne Gore, ali ga je angažirala kriminalna ekipa iz Srbije. Možda je sve kompletno "srbijanska priča", s tim da je egzekutor stavio silikonsku masku, jer i ako puca pred svjedocima, nije ga lako identificirati - kaže izvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.