TUZLA

Policija istražuje smrt 70-godišnjeg Fikreta Salihovića

Električari spriječili požar u kući nakon varničenja prilikom zamjene električnog brojila pa pronašli tijelo vlasnika

Ulica Meše Selimovića u Tuzli. Agencije

Piše: B. C. / Avaz.ba

30.1.2020

Policija u Tuzli istražuje smrt 70-godišnjeg Fikreta Salihovića, koji je pronađen mrtav u kući nakon kratkog spoja izazvanog prilikom ugradnje električnog brojila.  

Naime, Policijska stanica Centar u Tuzli 29. januara u 13:15 sati obaviještena je da je u Tuzli u ulici Meše Selimovića prilikom izvođenja radova na ugradnji novog električnog brojila na stambenom objektu povrijeđena jedna osoba.


Došlo do varničenja

Izlaskom patrole policije na lice mjesta konstatirano je da su naprijed navedene radove, po ugovoru s “Elektrodistribucijom” Tuzla, u unutrašnjosti kuće u kojoj stanuje Fikret Salihović sa svojom suprugom izvodila dvojica radnika jedne firme iz Sarajeva te da je prilikom zamjene električnog brojila došlo do kratkog spoja kojom prilikom je nastupilo varničenje, a nakon toga se pojavio i dim.

Radnici su zbog mogućnosti pojave požara izašli iz kuće te se jedan od njih uspio popeti na krov i odgovarajućim alatom presjeći dovod napajanja električne energije u kuću.


MUP TK: Obavili uviđaj. Arhiv

Po zaustavljanju dovoda električne energije prestala je opasnost od izbijanja požara.

Kada su došli da provjere stanje u unutrašnjosti kuće, u sobi su pronašli tijelo Fikreta Salihovića (70), čiju je smrt konstatirao dežurni ljekar Službe hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla. Njegova supruga, koja se nalazila u istoj sobi, nije povrijeđena.


Arnautović: Saslušani svjedoci. Arhiv

Naređena obdukcija tijela

Uviđaj su obavili službenici OKP-a PU Tuzla, o čemu je obaviješten nadležni tužilac, po čijim će uputama biti izvršena obdukcija tijela.

- Saslušani su svjedoci koji su bili prisutni. Sad se utvrđuje je li u pitanju nesretan slučaj ili prirodna smrt. Vrlo je moguće, po izjavama svjedoka, da čak nije ni imao kontakta sa strujom, već da je u pitanju prirodna smrt - kazao je za “Avaz” Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dodavši da će obdukcija biti obavljena sutra, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.