TRAGEDIJA

Počinje suđenje: Abdulah ubio sina Junuza iz lovačke puške

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela prouzrokovane smrti iz nehata, na štetu sina, kaže Poljac

Junuz i Abdulah: Velika tragedija u Gladovićima kod Zenice. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

3.2.2020

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Abdulaha Halilovića, koji je 13. oktobra prošle godine, nesretnim slučajem, ubio svog sina Junuza (39) hicem iz lovačke puške, saznaje “Avaz”.


Junuz i Abdulah: Tragedija neviđenih razmjera. Avaz

Krivično djelo

Ovu informaciju potvrdila nam je Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK, kazavši da je optužnica podignuta 19. decembra prošle godine, a u cijelosti je potvrđena na Općinskom sudu u Zenici. 

- Optužnica je podignuta protiv A. H. zbog krivičnog djela prouzrokovane smrti iz nehata, na štetu sina J. H. – kaže Poljac.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je u Gladovićima kod Zenice, a uviđajnim radnjama utvrđeno je da se radi o nenamjernom ispaljenju hica iz lovačke puške. Naime, stradali Halilović boravio je s ocem Abdulahom na planini, gdje su imali ritual vikendom ići u lov.

Međutim, nesretnim okolnostima otac Abdulah ispalio je hitac iz lovačke puške, koji je usmrtio njegovog sina, koji je, inače, živio u Sarajevu, gdje je pokrenuo građevinski obrt. Kako je volio lov, ali i druženje s ocem, kobnog vikenda došao je u Gladoviće samo kako bi s ocem išao na planinu.

Zajedno s društvom uputili su se na planinu, gdje su imali i svoju kućicu, a niko nije slutio da će odlazak biti poguban za 39-godišnjeg Junuza. Naime, vraćajući se iz lovam otac je htio, budući da je metak ostao u cijevi puške, da ga ispali.


Mirna Poljac: Potvrđena optužnica. Avaz

Ispala puška

U tim trenucima puška mu je ispala, a on je krenuo da je uhvati. Upravo dok je hvatao pušku koja pada, slučajno je pritisnuo obrač i pogodio sina. Metak koji ga je pogodio s leđa, u predjelu ispod rebara, bio je koban. Ostao je mrtav na licu mjesta.  

Suđenje početkom februara

Brojni građani Zenice ostali su u šoku, posebno jer pogađa u srce činjenica da su iza stradalog Junuza ostale supruga i djevojčica.  

Kako saznajemo, suđenje za ovaj predmet počet će početkom narednog mjeseca, a budući da je otac Abdulah priznao krivnju, na istom ročištu očekuje se i izricanje sankcije od postupajućeg sudije Općinskog suda u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.