MUP ZDK U ulici Bilimišće

Policija u Zenici oduzela 27,5 kilograma marihuane

Poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinilaca navedenog krivičnog djela

N. C. / Avaz.ba

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona 2. februara su u 10:30 sati u Zenici u ulici Bilimišće u jednoj šupi pronašli dvije platnene torbe u kojima su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom sa sadržajem nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.  

- Na licu mjesta izvršen je uviđaj od službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici. Tom prilikom pronađena materija je izuzeta, a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuani, ukupne težine 27,5 kg - navedeno je u saopćenju MUP-a ZDK.

U vezi s navedenim događajem poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinilaca navedenog krivičnog djela. 

- Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona s građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima na saradnji u svakom pogledu, koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminiranih radnji - naveli su iz MUP-a ZDK.

Više o temi Zenica

ZENICA
Zeničani ostali bez grijanja
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na