MUP TK Ko stoji iza tri velike krađe

Koristili sofisticirane metode: Iz bankomata pokupili više od 300.000 KM

Pretpostavlja se da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj grupi koja je koristila sofisticirane metode i pomagala prilikom pljačke

E. Sk. / Avaz.ba

Opljačkani bankomat u Gračanici

Foto: Avaz


Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona tragaju za organiziranom grupom kriminalaca koji su u dane vikenda opljačkali bankomate na području Tuzle, Lukavca i Gračanice.  

- Riječ je o tri bankomata, odnosno po jednom u Tuzli, Lukavcu i Gračanici. Nama su događaji prijavljeni u nedjelju navečer – potvrdila je za „Avaz“ Amra Kapidžić, portparol MUP-a TK.

Nezvanično saznajemo da je s bankomata na području Tuzle ukradeno više od 150.000 KM, a zajedno s ukradenim novcem u Lukavcu i Gračanici suma prelazi 300.000 KM.

  • Bankomat u Gračanici

    Bankomat u Gračanici

    Foto: Avaz


Pretpostavlja se da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj grupi koja je koristila sofisticirane metode i pomagala prilikom pljačke.

- Mi čekamo izvještaje, ali se ovdje radi o pljačkama koje su se dogodile na širem području Federacije BiH, a između ostalog i na području TK – kaže Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na