ZLOČINI

Majka brutalno usmrćene brucošice: Moja Lana se nije ubila

Obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku, a njeno tijelo je pronađeno u večernjim satima u rijeci Studenčici

Nina Bijedić na posljednjem ispraćaju svoje kćerke. Arhiva

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

4.2.2020

Nina Bijedić je u izuzetno teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu na okolnosti ubistva njene kćerke Lane (19), nesuđene brucošice Sarajevskog univerziteta.


Teško stanje

Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru tokom saslušanja, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, nije iznijela ništa što već nije otkriveno tokom dosadašnje istrage.


Lana Bijedić: Ugašena mladost. Arhiva

Majka nesretne djevojke tokom saslušanja na okolnosti ovog užasnog zločina, koje je vodio tamošnji tužilac, kako je to predviđeno ugovorom između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, a kojem je, jasno, prisustvovao tužilačko-istražiteljski tim iz Zapadnohercegovačkog kantona, jedva je govorila.

Zbog takvog stanja, ona nije ni imala snage, kako je to iznijela, doći u Mostar, odnosno Hercegovinu, na saslušanje.


Traži odgovore

Navodno, i sama traži odgovor na pitanje zbog čega se njena kćerka tog kobnog 6. oktobra iz stana u Mostaru zaputila prema Čapljini kada je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, prema njenim riječima, upisala željeni fakultet.

Također, prema našim saznanjima, upitana je i o tome misli li da je njena kćerka mogla počiniti suicid, što je ona odlučno odbacila.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku. Njeno tijelo je u večrnjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog uočio lokalni ribar.


Nova analiza tragova

Istražiteljski tim ponovo će, saznajemo, pristupiti cjelovitoj i sveobuhvatnoj novoj analizi svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te detaljnom pregledu iskaza svih do sada nešto više od 60 saslušanih svjedoka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.