HRVATSKA

Javila se baka koja je otela unuku: Opet bih isto napravila, upala je u loše društvo

Riječ je o 71-godišnjoj Jaki Žanko iz Obrovca Sinjskog, koja je bila do te mjere zabrinuta za 19-godišnju unuku da je poduzela – otmicu

Intervenirali splitski policajci. Ilustracija

Avaz.ba / Slobodna Dalmacija

4.2.2020

Nakon što je splitska policija prijavila sedam osoba zbog otmice u Splitu, hrvatski mediji uspjeli su pronaći glavnu organizatoricu koja stoji iza svega – baku otete djevojke. 

Riječ je o 71-godišnjoj Jaki Žanko iz Obrovca Sinjskog, koja je bila do te mjere zabrinuta za 19-godišnju unuku da je poduzela - otmicu. Prema njenim riječima, unuka joj je upala u loše društvo iz kojeg je nije znala izvući na drugačiji način.

- Nikome nisam napravila nikakvo zlo, cijeli život, pa tako ni sada, hvala Bogu. Opet bih napravila isto, pokušala spasiti unuku od te ekipe, ali ne na ovaj način. Želim samo reći da je policija profesionalno obavila svoj posao, svaka im čast. A ne znam ništa o toj policajki koja je sudjelovala u svemu, samo sam se požalila prijateljici kako je mala zapala u loše društvo, kako se svašta događa u stanu u Splitu te da treba nešto poduzeti - kazala je baka Jaka Žanko, mozak otmice.

Među osumnjičenima i policajka. Ilustracija

Roditelji 19-godišnje djevojke su u Njemačkoj, a baka priča kako je zapravo do prije koji mjesec sve bilo u redu. Njena unuka išla je u privatnu srednju školu, našla je i posao... No, onda je zapala u loše društvo i sve je, kako je shvatila baka, otišlo u krivom smjeru.

Prema policijskoj prijavi, otmica se odigrala u noći na 1. februar. Unuka je sa 20-godišnjakinjom unajmila stan na Mejama pa su te večeri imale zabavu. Došla je još jedna 20-godišnjakinja te 31-godišnjakinja koja im je iznajmila stan. Prema planu koji su skovale baka i njena prijateljica, unuku je trebalo dobro prestrašiti. Tako su u stan, maskirane fantomkama, upale tri osobe, dva muškarca i jedna žena (44-godišnjakinja, inače pripadnica PU ličko-senjske!), koje su prestrašene djevojke ukrcale u kombi, vezale im ruke te ih odvele do kamenoloma između Dugopolja i Dicma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.