OPTUŽNICA

Svi grijesi lopova Sulje iz Brčkog: Upadao u kuće dok su vlasnici bili unutra

On se sumnjiči da je od 13. februara prošle, pa sve do 27. januara ove godine, kada je uhapšen, iz trgovinskih i drugih objekata uglavnom krao novac u iznosima od 50 do 1.000 KM

Suljo u pritvoru. Ilustracija

Piše: Avaz.ba

5.2.2020

Postupajući prema prijedlogu Tužilaštva Distrikta Brčko BiH, nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Sulji K. (21), osumnjičenom da je u posljednjih godinu izvršio seriju teških krađa. Pritvor osumnjičenom, protiv kojeg su za ovakva krivična djela na istom području potvrđene već dvije optužnice, određen je zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Osim nedavnih optužnica za teške krađe iz istog perioda, Tužilaštvo je u međuvremenu otvorilo dodatnu istragu protiv Sulje zbog sumnje da je provaljivanjem u poslovne prostore počinio još jednu seriju od sedam teških krađa. On se sumnjiči da je od 13. februara prošle, pa sve do 27. januara ove godine, kada je uhapšen, iz trgovinskih i drugih objekata uglavnom krao novac u iznosima od 50 do 1.000 KM.   


Tužilaštvo Distrikta Brčko. Arhiv

On je, također, u novembru prošle godine s bratom Muharemom K., koji je, također, pritvoren, optužen za saizvršilaštvo u teškim krađama izvršenim početkom septembra u dvije trgovinske radnje i u jednoj kući u Brčkom.

Terete se i da su nakon provaljivanja iz prodavnica "Dabar" i "Juventa" ukrali novac i artikle vrijedne 800 KM, kao i da su istog dana iz jedne kuće, dok su u njoj boravili vlasnici, ukrali novčanik.

Također su optužnicom iz decembra optuženi da su početkom tog mjeseca, nakon neuspjelog pokušaja ponovnog provaljivanja u trgovinsku radnju "Sava", iz radnje „Penzionerka“ ukrali i manji novčani iznos, a potom i metalnu kasu iz marketa "Yimor".

Kako ga je, u međuvremenu, policija Distrikta povezala s još sedam izvršenih teških krađa, Suljo K. je uhapšen i doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, koje je otvorilo istragu protiv njega i odmah predložilo nadležnom sudu da mu se odredi pritvor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.