TRAGEDIJA

Automobilom udario samohranu majku pa pobjegao s mjesta nesreće

Darko J. (32) uhapšen je jučer zbog sumnje da je 30. januara u 17:50 sati u ulici 1. maj u naselju Velika Moštanica kod Beograda Fordom udario Bojanu Stanković (34) i pobjegao

Iza Bojane ostala 13-godišnja kćerka. Kurir

Avaz.ba

6.2.2020

Darko J. (32) uhapšen je jučer zbog sumnje da je 30. januara u 17:50 sati u ulici 1. maj u naselju Velika Moštanica kod Beograda Fordom udario Bojanu Stanković (34) i pobjegao s mjesta nesreće

Žena, koja je bila samohrana majka, preminula je, nažalost, dan kasnije.

Darko J. uhapšen je u Maloj Ivanči pošto je tamo pronađen automobil kojim je, kako se sumnja, usmrtio Stanković. 

- Policija je na osnovu videosnimaka otkrila koji auto je pregazio ženu. Pronađeni Ford imao je vidljiva oštećenja, za koja se pretpostavlja da su nastala prilikom udarca - rekao je za Kurir policijski izvor te dodao da je policija ubrzo po pronalasku vozila uhapsila osumnjičenog.


Iza Bojane ostala 13-godišnja kćerka. Kurir

Pretpostavlja se da je Stanković udarena velikom brzinom. 

 - Na nekim snimcima se može primijetiti da je vozio čak i do 160 kilometara na sat. Žena je udarena kada je izašla iz minibusa i pokušala prijeći ulicu - rekao je sagovornik.

Kako su objavili srbijanski mediji, prema informacijama od članova porodice nastradale žene, ona je u utorak sahranjena, a iza nje su ostali neutješna majka, 13-godišnja kćerka, brat i sestre.

- Tog dana se vraćala s posla. Radila je u fast-fudu u Žarkovu. Brat je čak i prošao tu ne znajući da je baš ona pregažena. Zbog njene kćerke moramo biti jaki, ali ne znam kako. Majku joj niko ne može zamijeniti - priča Katarina, Bojanina sestra.

Katarina kaže da su joj rekli da je Bojana poslije nesreće bila svjesna, ali da nije mogla govoriti.

- Kružile su razne priče, a među njima i da su se svi razbježali nakon nesreće, te da je tek kasnije čovjek prišao i pokušao joj pomoći. Ona je od udarca bila sva slomljena, a umrla je od posljedica unutrašnjeg krvarenja - kaže ona i dodaje da "tom vozaču ne može oprostiti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.