HOROR U LAKTAŠIMA

Monstrumi: Majka dopuštala pedofilu da pred njom siluje djevojčicu od 13 godina

Sestre bile prisiljene da gledaju seksualni odnos majke i njenog partnera

Djeca preživljavala pakao. Ilustracija

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

8.2.2020

Nezapamćeni horor otkrili su jučer istražitelji u Laktašima kada su uhapsili 24-godišnjeg B. D. zbog sumnje da je imao seks sa 13-godišnjom djevojčicom pred njenom 39-godišnjom majkom, koja je također privedena!


Jeziv zločin

Kako saznajemo u PU Banja Luka, majka se nije obazirala na zlostavljanje kćerke, već ga je dopuštala i ohrabrivala, zbog čega se i sama našla pod istragom.

Da sve bude još gore, i majka je bila u ljubavnoj vezi sa zlostavljačem.


Djeca preživljavala pakao. Ilustracija

- Policajci su uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela obljuba s djetetom mlađim od 15 godina, te navođenje djeteta na prisustvovanje spolnim radnjama. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci - saopćila je PU Banja Luka.

Kako saznajemo, osumnjičena majka ima još dvije mlađe kćerke i strahuje se da su i one bile žrtve zlostavljanja. Istražitelji su došli do saznanja da su djeca u više navrata prisustvovala majčinim seksualnim odnosima s B. D. i obrnuto.

- Osumnjičeni se nalaze na kriminalističkoj obradi, a djevojčica je upućena na ljekarski pregled. I njene mlađe sestre bit će podvrgnute ljekarskim pregledima, jer postoje indicije da su i one bile žrtve - pojašnjava izvor iz istrage.


Policajci šokirani

On kaže da su policajci i socijalni radnici, koji su uključeni u istragu, šokirani saznanjima do kojih su došli radeći na ovom slučaju.

- To je prosto nepojmljivo ljudskom umu – kazao nam je jedan od inspektora.

Pojašnjava da osumnjičeni nisu živjeli zajedno, ali da je B. D. svakodnevno dolazio u kuću u kojoj su djeca živjela.


Socijalni radnici pomažu žrtvi

Direktor Centra za socijalni rad u Laktašima Vladimir Makarić kaže da u saradnji s policijom preduzimaju sve mjere kako bi žrtvi pružili pomoć i zaštitili je od daljnjih trauma.

- Odmah po saznanju o tom događaju Centar se uključio u slučaj i u toku je procedura da se žrtva izuzme iz porodice. U toku su daljnji koraci u smislu zbrinjavanja ostale djece, o kojoj će brigu voditi otac - rekao je Makarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.