RAZBOJNIŠTVO Na kraju uhapšen

Državljanin BiH po Zagrebu pljačkao taksiste

Ukupnu štetu u tim nedjelima policija procjenjuje na skoro 23.500 kuna

Avaz.ba / Index. hr

Zagrebačka policija ga uhapsila

Foto: Ilustracija


Zagrebački policajci prijavili su danas 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je tokom januara, prijeteći pištoljem, opljačkao trojicu taksista, a u julu prošle godine jednog Zagrepčanina opljačkao je u njegovom domu.

Uhapšeni 44-godišnjak je, prema policijskim tvrdnjama, 4. jula 2019. oko 19 sati u Riječkoj ulici ušao u dvorišni stan i zaprijetio pištoljem vlasniku tražeći od njega da mu iz torbe preda novac. Nakon što je to odbio, 44-godišnjak ga je udario pištoljem po glavi, uzeo mu novac i mobitel sa stola te pobjegao.

Prva od tri pljačke taksista za koje je prijavljen, dogodila se pola godine kasnije, 11. januara u 18:30 sati na Bolničkoj cesti, kada je ušao u taksi i zatražio vožnju, a potom iz jakne izvadio pištolj i vozača prisilio da mu preda novac. Na željenoj lokaciji vozaču je naredio da se zaustavi i zatim je pobjegao.

  • Policija dolijala lopovu

    Policija dolijala lopovu

    Foto: Ilustracija


Idućeg dana oko 15:30 sati na Botićevom trgu zatražio je od zaposlenice obližnjeg restorana da mu pozove taksi. Po dolasku taksija, sjeo je na stražnje sjedalo i zatražio prijevoz do Petrinje. Tokom vožnje, taksisti je, kao i prethodnog dana, zaprijetio pištoljem tražeći novac i mobitele. Došavši do Graničnog prijelaza Maljevac, 44-godišnjak je naredio oštećenom da zaustavi vozilo, nakon čega je izašao i pobjegao.

Dva dana kasnije oko 17:30, na karlovačkom Autobusnom kolodvoru ušao je u taksi, koji je, na njegov zahtjev, ranije pozvala zaposlenica obližnjeg kafića. Osumnjičeni je od vozača zatražio da ga preveze do Zagreba te mu je tokom vožnje kroz Draganić zaprijetio nožem, uzevši mu novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Došavši u uži dio Zagreba, razbojnik je naredio vozaču da zaustavi automobil, nakon čega se dao u bijeg.

Ukupnu štetu u tim nedjelima policija procjenjuje na skoro 23.500 kuna (odnosno nešto više od šest hiljada KM), a uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu.

Više o temi Zagreb

TURNEJE
„Simple Minds“ dolazi u Zagreb
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na