STRAVIČNO

Mislili da je naslijedio veliki novac: Mladić i žena nasmrt pretukli muškarca

Dvije osobe uhapšene

Policija istražuje cijeli slučaj. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

8.2.2020

Nikola P. (23) i Ljubica S. (45) iz Odžaka uhapšeni su zbog sumnje da su nasmrt pretukli Božidara Mitrovića (72) iz sela Deronje i ukrali mu 1.500 dinara (25 KM) i sat.

Kako "Blic" saznaje, osumnjičeni su posljednjeg dana januara, predvečer, došli do Mitrovićeve kuće u Ulici kralja Aleksandra u selu Deronje nadomak Odžaka.

- Osumnjičena Ljubica S., koja je prije bila udata za jednog Mitrovićevog rođaka, vjerovatno je tipovala starijeg čovjeka. Naime, znala je da mu financijski pomaže brat Dragan, koji je živio u Švajcarskoj. Dragan je preminuo u decembru, pa se vjeruje da je Ljubica posumnjala da je Božidaru ostavio neki novac. O tome je ispričala Nikoli P. pa su zajedno došli do kuće u kojoj je Božidar živio sam - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Ljubica S. je ostala ispred kuće, dok je njen saučesnik Nikola S., maskiran čarapom, pod okriljem mraka, ušao u dom Božidara Mitrovića.

- Počeo je da traži pare. Božidar je vikao da nema novca, ali je pljačkaš počeo da ga udara. Nije gledao gdje. Udarao ga je po glavi, tijelu, da bi na kraju iz starčevog novčanika uzeo 1.500 dinara, koliko je u tom momentu imao kod sebe, kao i sat. Istrčao je iz kuće, i sa Ljubicom pobjegao - dodaje izvor.


Policija istražuje cijeli slučaj. Ilustracija

Pretučeni Božidar uspio je da pozove Hitnu pomoć i policiju. Prevezen je u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, ali su ljekari smatrali da nije životno ugrožen pa je pušten na kućno liječenje.

- Vratio se u svoj dom, ali je bio u strahu da razbojnik ponovo ne upadne u njegov dom, pa je pozvao bratanca, Draganovog sina koji također živi u Deronji, da bude sa njim. Iako je imao brojne podlive po glavi i tijelu, uspijevao je da izađe iz kuće, čak je šetao i razgovarao sa komšijama. Pričao im je šta je preživio. Nije mogao da vjeruje da je napadnut u svojoj kući, zbog para, jer kako je i sam pričao, "novca nije imao, izdržavao ga je brat". Tvrdio je da ne poznaje mladića koji ga je pretukao. Nijednog momenta nije iznio sumnju ko bi mogao da bude razbojnik, a kamoli da je u sve to prste umiješala bivša snaha, da ga je možda ona tipovala - priča izvor.

Međutim, tri dana nakon što je pljačkaš upao u njegov dom i pretukao ga, Božidar Mitrović je preminuo. Njegovo beživotno tijelo našao je upravo bratanac koji je obavijestio policiju.

Upravo zbog svega što je starac preživio prethodnih dana, urađena je obdukcija koja je pokazala da je Božidar Mitrović preminuo zbog povreda koje mu je nanio u to vrijeme, neidentificirani pljačkaš, pa je i krivično djelo iz razbojništva preinačeno u ubistvo.

Inspektori su ubrzo na osnovu tragova nađenih u kući ubijenog starca, utvrdili identitet muškarca koji mu je zadao smrtonosne povrede, a nakon toga i ko je bila njegova saučesnica. Oboje osumnjičenih su uhapšeni u četvrtak, istoga dana kada je njihova žrtva sahranjena na lokalnom groblju.

Po nalogu tužioca Višeg tužilaštva u Somboru, i Nikoli P. i Ljubici S., osumnjičenima za teško ubistvo, određeno je zadržavanje do 48 sati.

- Božidar je imao malu penziju, a financijski mu je pomagao mlađi brat koji je naprasno preminuo prije dva mjeseca. Vjerovatno da su pljačkaši mislili da ima para, da mu je Dragan nešto ostavio. Ni dok je Dragan bio živ, Božidar nije imao mnogo novca. Samo za osnovne potrebe. Kad bi mu zatrebalo, uzimao je od susjeda pa bi im Dragan vraćao. Božidar se nije ženio, bio je druželjubiv i većinu vremena provodio na pecanju - kažu mještani Deronje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.