POLOG

Iz vode Mostarskog blata izvučeno tijelo 45-godišnjakinje

Ženska osoba srednjih godina nestala je tokom prijepodneva

Detalji akcije pripadnika GSS-a Široki Brijeg. GSS Široki Brijeg

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

9.2.2020

Nakon što je sinoć, kako smo objavili, na Mostarskom blatu, akumulacijskom jezeru na području Pologa između Mostara i Širokog Brijega, pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, koja je počinila suicid, članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Široki Brijeg objavili su jutros detalje potrage. 

Detalj akcije. GSS Široki Brijeg

Kako su naveli, sinoć su u 18:10 sati od Policijske uprave Široki Brijeg dobili poziv za akciju na području Pologa.

- Ženska osoba srednjih godina nestala je tokom prijepodneva, od 11 sati su je tražili članovi porodice i prijatelji, ali bez uspjeha. Nakon što su prikupljene informacije, postojale su određene indicije da je osoba mogla ići prema Mostarskom blatu tako da smo potragu odmah usmjerili na to područje. Prva naša ekipa krenula je tragati u 18:55 sati, a uskoro i svi ostali. Nestala je pronađena u 19:15 sati, nažalost u vodi, bez znakova života. Osigurali smo unesrećenu i područje te pričekali dolazak istražitelja i ekipe Hitne medicinske pomoći. Nakon uviđaja, napravili smo izvlačenje i transport. Akcija se završila u 21:30 sati povratkom u stanicu. Osim naših 14 članova, u akciju su bili uključeni i vatrogasci Široki Brijeg, DVD Polog, mještani i rodbina - naveli su na svojoj Facebook stranici članovi GSS-a.

Kako nam je potvrđeno, samoubistvo je počinila Lj. A. (45), a za sada nisu poznati razlozi zbog čega se nesretna žena odlučila na ovaj čin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.