SARAJEVO

Ubio sina hicima iz pištolja koji mu je dala policija

Tužilaštvo predložilo dodatne dokaze pa je pretres odgođen za 17. februar

Ivazović nakon hapšenja doživio infarkt. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

10.2.2020

Umjesto završnih riječi optužbe i odbrane na suđenju penzionisanom policajcu Mujagi Ivazoviću, optuženom za ubistvo sina Semira, danas je sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Žana Knežević odgodila pretres nakon prijedloga Tužilaštva da se u spis uvrste dodatni materijalni dokazi, a što na ranijem pretresu nije najavljeno.

Inače, danas je Mujagin branilac, advokat Omar Mehmedbašić uložio u spis dokaz da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Sarajevu 26. decembra 1997. godine poklonilo Mujagi  Ivazoviću pištolj CZ kalibra 7,62 milimetra povodom odlaska u penziju.


Oduzet pištolj

Riječ je o pištolju koji je Ivazoviću oduzet nakon ubistva, a za koji nije posjedovao dozvolu za držanje. Upravo iz ovih razloga tužiteljica Maja Jovičić-Brako je prigovorila ovom dokazu.

I kada su se očekivale završne riječi, tužiteljica je predložila da se kao dodatni dokaz pročita Ivazovićeva izjava data u Tužilaštvu, jer, kako je Tužiteljica izjavila, taj iskaz se uveliko razlikovao od onog datog na Sudu.

- Protivim se čitanju iskaza. Mujaga je tada doživio infarkt. Tužilac je mogao koristiti i koristio je tu izjavu prilikom davanja iskaza optuženog - kazao je advokat Mehmedbašić.

Ubistvo se desilo u Saraj-Polju. Avaz


Tužiteljica je priložila i fotodokumentaciju kao dopunu uviđaja te medicinski nalaz kojim je utvrđeno da u krvi ubijenog Semira nije bilo droge i alkohola.

Sutkinja je zbog svega odgodila pretres za 17. februar, do kada će Vijeće odlučiti hoće li prihvatiti dodatne dokaze Tužilaštva.

Ubistvo se dogodilo 29. aprila prošle godine u stanu Ivazovića u sarajevskom naselju Saraj-Polje.


Semir razvalio vrata

Te noći došlo je do svađe između oca i sina te se Mujaga, bježeći od Semira, zaključao u spavaćoj sobi. Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina.

Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada krenuo u kuhinju, da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je i preminuo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.