MUP SBK

Nakon tvrdnji biznismena da su ga pretukli i podmetnuli mu brašno: Policajci pod istragom unutrašnje kontrole

Službenici unutrašnje kontrole, u okviru svojih nadležnosti rade sve na utvrđivanju zakonitosti postupanja policijskih službenika vezano uz ovaj događaj, kažu iz MUP-a SBK

Na ukazivanju ljekarske pomoći. Arhiva

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

10.2.2020

 Nakon što je biznismen E. Š. (47) , čiji je identitet poznat redakciji, prema vlastitim tvrdnjama, pretučen u podrumu Policijske stanice u Bugojnu, gdje mu je podmetnuta kesica sa 71 gramom bijelog praška za koji je, kako kaže, kasnije utvrđeno da se radi o brašnu, unutrašnja kontrola MUP-a SBK otvorila je istragu o ovom slučaju.


Krvni podlivi po licu. Arhiva

Iz MUP-a SBK saopćeno nam je jučer da službenici policije provjeravaju sve raspoložive navode iz prijave E. Š. u vezi sa spornim događajem te u saradnji s nadležnim tužilaštvom poduzimaju sve potrebne zakonom propisane mjere i radnje.

- U okviru aktivnosti službenici Odjeljenja za profesionalne standarde MUP-a SBK, odnosno službenici unutrašnje kontrole, u okviru svojih nadležnosti rade sve na utvrđivanju zakonitosti postupanja policijskih službenika vezano uz ovaj događaj – navedeno je u saopćenju.

E. Š. je 3. februara oko 1.20 sati uhapšen u kafiću u Bugojnu, gdje je sa suprugom i prijateljima slavio otvaranje tvornice u Brčkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.