PODGORICA

Vođi "škaljarskog klana" određen pritvor: Jovica Vukotić negirao pokušaj ubistva

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović, koja je prisustvovala saslušanju, izjavila je da je Vukotiću određen pritvor iako su svjedoci koji su saslušani tokom istrage potvrdili njegov alibi

Vukotića čuvali policajci. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

10.2.2020

Vođa „škaljarskog klana“ Jovica Vukotić, koji je u subotu izručen iz Srbije Crnoj Gori, saslušan je u Višem tužilaštvu u Podgorici povodom optužbi za pokušaj ubistva, nakon čega mu je sud odredio pritvor. 

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića, a na saslušanju je negirao izvršenje ovih krivičnih djela.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović, koja je prisustvovala saslušanju, izjavila je da je Vukotiću određen pritvor iako su svjedoci koji su saslušani tokom istrage potvrdili njegov alibi - da u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije bio u Kotoru na mjestu pokušaja ubistava, već u Podgorici. Vukotić je nakon određivanja pritvora smješten u zatvor u Spužu.


Sa privođenja Vukotića. Blic.rs

Vukotić je izručen Crnoj Gori nakon što je krajem januara odluka beogradskih sudova prema kojoj su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje postala pravosnažna.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine, kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov. Kaznu od 15 mjeseci je odslužio u Srbiji, nakon čega je više od dva mjeseca proveo u ekstradicionom pritvoru.

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja je ljetos obavljena u Beogradu, Vukotić je negirao djelo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.