RAZBOJNIŠTVO

Gradačac: Otkriven napadač na rukovodioca recepcije ''Banja Ilidža''

Radi se o Vladanu S. (34 ) iz Bijeljine, koji je trenutno na izdržavanju višemjesečne zatvorske kazne u KPZ-u Foča

PU Gradačac. Z. Matkić

Piše: Z. Matkić / Avaz.ba

11.2.2020

Nakon opsežne istrage, inspektori Odjela kriminalističke policije PU Gradačac, u saradnji s kolegama iz CJB Bijeljina, identificirali su počinioca razbojništva u pokušaju nad rukovodiocem recepcije JZU „Banja Ilidža“ Gradačac. 

Radi se o Vladanu S. (34) iz Bijeljine, koji je trenutno na izdržavanju višemjesečne zatvorske kazne u KPZ-u Foča. On se sumnjiči da je 20. decembra prošle godine oko 13 sati u objektu ''Banja Ilidža'', uz povike „Pare, pare“, fizički nasrnuo na rukovodioca recepcije Marijana Š. (62) i tom prilikom nanio mu ozljede udarcima pesnicom u glavu. Nakon počinjenog napada, ali bez traženog novca, on se ubrzo udaljio s lica mjesta.

PU Gradačac. Z. Matkić

Po okončanju policijske istrage i kompletiranja dokumentacije ona će biti proslijeđena Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje. Ovaj slučaj je jedan u nizu uspješno rasvijetljenih krivičnih djela počinjenih na području Gradačca.

Tokom prošle godine radnici PU Gradačac riješili su blizu 80 posto od više od stotinu prijavljenih krivičnih djela po poznatom i nepoznatom počiniocu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.