RAZBOJNIŠTVO Nakon opsežne istrage

Gradačac: Otkriven napadač na rukovodioca recepcije ''Banja Ilidža''

Radi se o Vladanu S. (34 ) iz Bijeljine, koji je trenutno na izdržavanju višemjesečne zatvorske kazne u KPZ-u Foča

Z. Matkić / Avaz.ba

PU Gradačac

Foto: Z. Matkić


Nakon opsežne istrage, inspektori Odjela kriminalističke policije PU Gradačac, u saradnji s kolegama iz CJB Bijeljina, identificirali su počinioca razbojništva u pokušaju nad rukovodiocem recepcije JZU „Banja Ilidža“ Gradačac. 

Radi se o Vladanu S. (34) iz Bijeljine, koji je trenutno na izdržavanju višemjesečne zatvorske kazne u KPZ-u Foča. On se sumnjiči da je 20. decembra prošle godine oko 13 sati u objektu ''Banja Ilidža'', uz povike „Pare, pare“, fizički nasrnuo na rukovodioca recepcije Marijana Š. (62) i tom prilikom nanio mu ozljede udarcima pesnicom u glavu. Nakon počinjenog napada, ali bez traženog novca, on se ubrzo udaljio s lica mjesta.

  • PU Gradačac

    PU Gradačac

    Foto: Z. Matkić


Po okončanju policijske istrage i kompletiranja dokumentacije ona će biti proslijeđena Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje. Ovaj slučaj je jedan u nizu uspješno rasvijetljenih krivičnih djela počinjenih na području Gradačca.

Tokom prošle godine radnici PU Gradačac riješili su blizu 80 posto od više od stotinu prijavljenih krivičnih djela po poznatom i nepoznatom počiniocu.

Više o temi Gradačac

NA VRH

Podijeli članak na