SARAJEVO

Ubistvo komšije u Hrasnom: Presuda ocu i sinu 21. februara

Optuženi se terete da su 17. avgusta 2018. godine u Milinkladskoj, naselje Hrasno, nakon svađe oko prilaznog puta, ubili komšiju Azema Ćesira

Privođenje Enesa i Suvada Bašalića. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

12.2.2020

Završnim riječima optužbe i odbrane danas je u sarajevskom Kantonalnom sudu završeno suđenje ocu i sinu Suvadu (51) i Enesu (23) Bašaliću, koji se terete da su 17. avgusta 2018. godine u Milinkladskoj, naselje Hrasno, ubili komšiju Azema Ćesira (43).

Presuda u ovom predmetu bit će izrečena 21. februara, potvrdila nam je advokatica Dijana Hasić.



Enes udario komšiju vozilom. Avaz

Tužilaštvo koje ih tereti za ubistvo počinjeno pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju zatražilo je da se optuženi kazne za počinjeno krivično djelo.

Suprotno tome odbrane su istakle da se ne radi o bezobzirnom ponašanju te da nije postojao ni prethodni dogovor oca i sina, kao niti namjera da ubiju komšiju. Napomenuli su i da je vještak istakao da Suvad i Enes nisu bezobzirne i nasilničke ličnosti.


Suvad Bašalić udarao komšiju. Avaz

Advokatica Dijana Hasić potvrdila je da je odbrana istakla da se u ovom slučajnu eventualno radi o ubistvu namah, odnosno da se to desilo usljed jake razdraženosti.   

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema u Milinkladskoj ulici oko prilaznog puta, Enes Bašalić se dovezao Renaultom, kojim je udario komšiju Azema.


Tijelo nastradalog pored vozila. Agencije

Nakon što se pridigao, otac i sin su ga udarali šakama, a potom je Suvad lopatom po glavi izudarao Azema. 

Pojedini svjedoci su potvrdili da su otac i sin, nakon svega, pokušali pomoći komšiji koji je preminuo na licu mjesta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.