MUP TK

Okončani pretresi u Živinicama: Uhapšeno 11 osoba, među njima i dvojica policajaca

Sumnjiče se da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem

Uhapšeno 11 osoba. Arhiv

Avaz.ba

12.2.2020

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su u Živinicama uhapsili 11 osoba, među kojima su i dvojica policajaca, u okviru velike akcije koja je imala za cilj razbijanje kriminalne grupe. 

Pretresena je Sedmična pijaca u Ciguljama, Javno preduzeće „Horizontala“ te poslovni i stambeni objekti koje koriste osumnjičeni.

- Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja ovih krivičnih djela - kazao je portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Privedeno 11 osumnjičenih. Arhiv

Prema nepotvrđenim informacijama, grupu je organizirao zaposlenik Javnog preduzeća „Horizontala“, kojem se, osim spomenutih krivičnih djela, na teret stavlja i pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.