BIJELJINA Starica Sara Mihajlović opisala kako su je mučili lažni poštari

Stravična ispovijest: Vezali su me krpama i gurali aluminijsku foliju u usta

Sara je više od trideset godina živjela i radila u Švicarskoj

Lj. Ljubojević / Avaz.ba

Mihajlović: Pljačkaši joj slomili ruku

Foto: Lj. Ljubojević


Sara Mihajlović (69) iz Bijeljine, sedam dana nakon što su je pljačkaši koji su se predstavili kao poštari pretukli u njenom stanu u Bijeljini, još se oporavlja od povreda, ali je smogla snage da u ispovijesti za naš list opiše stravični napad.

Sara je više od trideset godina živjela je i radila u Švicarskoj. Ona kaže da nju malo ljudi u Bijeljini poznaje. Sumnja na neke ljude da su kazali razbojnicima da je bogata, ali da ostavlja policiji da se za njih pobrine.

Ruka u gipsu

Zatekli smo je s desnom rukom u gipsu. Kaže da teško priča i teško guta hranu, jer ima povrede u usnoj duplji, na lijevoj ruci još su vidljivi tamni podljevi od udaraca koje su joj razbojnici nanijeli.

- Usred dana  pozvonili su mi na vrata  – pojasnila je  Mihajlović.

Dodala je da je jednog razbojnika vidjela na vratima, a da je drugi ostao sakriven.

Rukavice i maske

-  Taj je bio visok, crn, rukavice na rukama, maska na licu. Grubo me odgurnuo i ja sam pala. Nije imao dovoljno selotejp trake, pa me vezao mojim kuhinjskim krpama.  Ušli su u kuhinju i uzeli aluminijsku foliju koju su mi strpali u usta.  Usna duplja mi je isječena, ne mogu da jedem.    Ruku su mi čvrsto savili, da se ne bih mogla braniti. Došlo je do loma u laktu – požalila nam se Mihajlović.

Ona sumnja da je neko, ipak, s jasnim planom i namjerom, poslao razbojnike da je opljačkaju.

  • Sara Mihajlović

    Sara Mihajlović

    Foto: Lj. Ljubojević


- Odnijeli su mi veliku vrijednost u zlatu, oko 40.000 eura, 1.300 KM, 200 švicarskih franaka i 200 eura. Iako je bio dan, prijepodne, niko nije čuo moje zapomaganje i vrisku  - priča Mihajlović.

Budale, novac je u švicarskoj banci

- Razbojnici su znali da ja imam para, ali budale ne znaju da novac ne držim u kući. Novac je u švicarskoj banci. Nisam baš toliko naivna. Od policije očekujem da brzo otkrije razbojnike. Do tada, meni je najvažnije da  ozdravim i da mi ruka bude pokretna - kaže ova hrabra i odlučna žena.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na