ENGLESKA Policija otvorila istragu

Misteriozna smrt Srbijanca u Londonu: Pao sa šestog sprata, uhapšena djevojka

Je li i osumnjičena državljanka Srbije, za sada nije poznato

Avaz.ba / Blic.rs
14.02.2020 09:50

Policija obavila uviđaj

Foto: Ilustracija

Muškarac (33), državljanin Srbije, stradao je pri padu sa šestog sprata jedne zgrade u Londonu, a za njegovo ubistvo je, prema pisanju britanskih medija, osumnjičena djevojka (28), koja je uhapšena.  

Je li i osumnjičena državljanka Srbije, za sada nije poznato.

Žena je viđena kako plače i vrišti pored tijela muškarca nekoliko trenutaka nakon što je on pao sa šestog sprata. Ona je poznavala žrtvu i uhapšena je zbog sumnje da je ubila 33-godišnjeg muškarca, čiji identitet nije saopćen.

Tragedija se dogodila jučer u Sjevernom Finčliju, naselju u sjevernom dijelu Londona. Osumnjičena će ostati u pritvoru dok policija ne utvrdi šta se dogodilo.

  • Sa mjesta tragedije
    Sa mjesta tragedije Foto: Agencije

Svjedoci su na mjestu događaja vidjeli osam ili devet policijskih automobila, zajedno sa dva ili tri vozila hitne pomoći. Šokantnoj sceni prisustvovalo je nekoliko porodica s djecom koja su se vraćala iz škole.

- Nisam vidio kako je pao, ali sam ga vidio na zemlji. Nakon, otprilike, jedne minute, žena je sišla i počela da plače i vrišti, a neko ju je odveo do ugla da joj pomogne da se smiri. Vidio sam krv po pločniku. Nekome sam dao peškir i on ga je stavio preko tijela. Nisam mogao da spavam cijele noći - rekao je Naik Mohamed (19), radnik u obližnjem frizerskom salonu.

Komentari

NA VRH