ENGLESKA

Misteriozna smrt Srbijanca u Londonu: Pao sa šestog sprata, uhapšena djevojka

Je li i osumnjičena državljanka Srbije, za sada nije poznato

Policija obavila uviđaj. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

14.2.2020

Muškarac (33), državljanin Srbije, stradao je pri padu sa šestog sprata jedne zgrade u Londonu, a za njegovo ubistvo je, prema pisanju britanskih medija, osumnjičena djevojka (28), koja je uhapšena.  

Je li i osumnjičena državljanka Srbije, za sada nije poznato.

Žena je viđena kako plače i vrišti pored tijela muškarca nekoliko trenutaka nakon što je on pao sa šestog sprata. Ona je poznavala žrtvu i uhapšena je zbog sumnje da je ubila 33-godišnjeg muškarca, čiji identitet nije saopćen.

Tragedija se dogodila jučer u Sjevernom Finčliju, naselju u sjevernom dijelu Londona. Osumnjičena će ostati u pritvoru dok policija ne utvrdi šta se dogodilo.

Sa mjesta tragedije. Agencije

Svjedoci su na mjestu događaja vidjeli osam ili devet policijskih automobila, zajedno sa dva ili tri vozila hitne pomoći. Šokantnoj sceni prisustvovalo je nekoliko porodica s djecom koja su se vraćala iz škole.

- Nisam vidio kako je pao, ali sam ga vidio na zemlji. Nakon, otprilike, jedne minute, žena je sišla i počela da plače i vrišti, a neko ju je odveo do ugla da joj pomogne da se smiri. Vidio sam krv po pločniku. Nekome sam dao peškir i on ga je stavio preko tijela. Nisam mogao da spavam cijele noći - rekao je Naik Mohamed (19), radnik u obližnjem frizerskom salonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.