TREBINJE Nije bilo zakonskog osnova

Epilog akcije "Maglić": Tužilaštvo nije zatražilo pritvor ni za jednu od 10 uhapšenih osoba

Saslušan je i zamjenik direktora KPZ-a Foča Sreten Matović

P. M. / Avaz.ba
14.02.2020 14:04

U pretresima pronađeni novac, oružje, municija...

Foto: P. Mucović

Okružno tužilaštvo Trebinje nije zatražilo pritvor ni za jednu od 10 osoba koje su predate ovom tužilaštvu nakon što su u srijedu uhapšene u policijskoj akciji "Maglić".  

- Nije bilo zakonskog osnova za određivanje pritvora. Postupak se nastavlja - rekao je portparol trebinjskog Tužilaštva Srđan Vukanović.

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu od srijede su trajala saslušanja osumnjičenih za krivična djela zlouopotreba službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, a saslušan je i zamjenik direktora Kaznenopopravnog zavoda Foča Sreten Matović.

  • Policajci pretresli više lokacija
    Policajci pretresli više lokacija Foto: P. Mucović

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tada je saopćeno da je pretreseno 28 lokacija na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja te u kaznenopopravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažirani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP–a RS.

U pretresima je pronađena veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima.

Komentari

NA VRH