PROCESI

Pokušaj ubistva Srđana Jovića: Optuženi negirao krivicu

Tereti se da je, držeći nož u ruci, u 19:17 sati došao u hodnik zgrade u ulici Rajka Bosnića i sakriven iza zida čekao Jovića

Okružni sud u Banjoj Luci. Arhiv

Piše: O. Ma. ( Avaz.ba

14.2.2020

Vladimir Opaček (28), državljanin SAD i BiH, negirao je u Okružnom sudu u Banjoj Luci krivicu za pokušaj ubistva Srđana Jovića, koji je izboden nožem 3. januara ove godine u banjalučkom naselju Starčevica. 

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci Opačeka tereti da je, držeći nož u ruci, u 19:17 sati došao u hodnik zgrade u ulici Rajka Bosnića i sakriven iza zida čekao Jovića.



Okružni sud u Banjoj Luci. Arhiv

- Pola sata kasnije Jović je izašao iz stana i krenuo prema izlazu iz zgrade i Opačić je, bez bilo kakvog povoda i razloga, nasrnuo na njega i nožem ga ubo u grudi. Nanio mu je tešku i po život opasnu ubodnu ranu lijeve polovine grudnog koša s povredom gornjeg režnja pluća - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se i da je optuženi Opaček pokušaj ubistva počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima usljed dijagnosticiranog emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti, mentalnog poremećaja i poremećaja ponašanja zbog upotrebe opijata i mješovito anksiozno-depresivnog poremećaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.