KRIMINAL

Steže se obruč oko ubica Šćepana Roganovića: Saslušano 30 osoba

Svi saslušani su sigurnosno interesantne osobe

Likvidacija se dogodila u četvrtak. Agencije

Avaz.ba

15.2.2020

Inspektori za organizirani kriminal u okviru istrage o ubistvu Šćepana Roganovića (36), kojeg je nepoznata osoba likvidirala u četvrtak u centru Herceg-Novog, saslušali su oko 30 osoba iz svih crnogorskih gradova, a koje slove za osobe koje su povezane sa ''škaljarskim klanom''. 

Kako pišu crnogorski mediji, osim ''škaljaraca'', saslušane su osobe koje sarađuju s ovom grupom, ali niko od njih nije zadržan. Svi saslušani su sigurnosno interesantne osobe.

Pregledom zapaljenog motocikla koji je prilikom bijega koristio ubica, pronađen je i pištolj CZ kalibra devet milimetara, a koji se poklapa s mecima ispaljenim na žrtvu.

Na Roganovića, koji je u četvrtak ujutro silazio stepenicama ka trgu, gdje se nalazio kafić koji je držao, za sada nepoznata osoba ispalila je devet metaka. Način na koji je Roganović likvidiran ukazuje na to da se radi o planiranom ubistvu, jer je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Istražitelji su utvrdili da je pucano iz pištolja kalibra devet milimetara, a pregledom terena, na brdu je pronađen zapaljen motocikl. Policija je nakon prijave likvidacije Roganovića blokirala grad, ali nije uspjela da uđe u trag ubici.


S policijskog uviđaja. Agencije

Šćepan Roganović je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića, koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška. U obračunima je stradao i Vladimir Roganović, koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu. Istražitelji vjeruju da je Šćepan Roganović ubijen u nastavku obračuna kriminalnih kotorskih klanova – „škaljarskog“ i „kavačkog“.

Serija brutalnih obračuna krenula je 19. februara 2015. godine, kada je u Bloku 5 u podne dignut uzrak Audi Milana Vujotića, dok je sjedio s porodicom u obližnjem lokalu, zbog nestanka tovara kokaina u Valensiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.