PROCESI

Anesteziolog Darko Golić, osumnjičen za obljubu pacijenta, izlazi na slobodu

Istraga se nastavlja

Jolić će se braniti sa slobode. Glas Srpske

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

18.2.2020

Anesteziolog Darko Golić, osumnjičen za obljubu pacijenta, bit će pušten iz pritvora KPZ-a Banja Luka i u nastavku postupka branit će se sa slobode. 

To su potvrdili njegov advokat Jevto Janković i Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje neće tražiti produženje mjere pritvora.

- Produženje pritvora nije zatraženo jer za to nema zakonskog osnova. Istraga se nastavlja, a osumnjičeni će se braniti sa slobode - navode u Tužilaštvu.

Janković kaže da je takva odluka Tužilaštva bila očekivana.

- Prema mojim saznanjima, u tom predmetu nema bioloških tragova, a bez toga nema ni procesa - rekao je Janković.

Privođenje Golića. Avaz

Na osnovu ranijeg rješenja banjalučkog Osnovnog suda, Goliću sutra istječe mjera pritvora. Međutim, odbrana će tražiti da se već danas pusti na slobodu budući da je Goliću jučer umro otac koji će danas biti sahranjen.

- Smrt njegovog oca je samo jedna od posljedica nezakonitog filmskog hapšenja, koje je poznato samo u američkim horor filmovima. Oni koji su ga hapsili na takav, nezakonit način, platit će debelu odštetu! Država će platiti najveću odštetu dosad, jer se ne poštuju struka i pamet. Ovo je politički montiran proces - tvrdi Janković.

Prema dokumentima iz istrage, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u šok-sobi UKC-a RS. Pacijent je prije toga danima bio u komi i nije se mogao braniti jer je bio vezan za krevet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.