TUGA

Komšije nastradale porodice tvrde: Zatekla mrtve roditelje pa ubila brata i sebe

Komšije sada tvrde da je obarač prvi povukao jedan od njena dva brata, a da je ona zatekla krvavi prizor, nakon čega je ubila njega i sebe

Vladete Bljaka: U službi 18 godina. Kurir.rs

Avaz.ba / Kurir.rs

18.2.2020

Tijela pet članova porodice Bljaka (Blaca) pronađena su danas oko 13 sati u porodičnoj kući u gnjilanskom naselju Bujanina na Kosovu. Prema prvim informacijama, porodicu je ubila kćerka Vladete, nakon čega je izvršila samoubistvo.  

S druge strane, komšije sada tvrde da je obarač prvi povukao jedan od njena dva brata, a da je ona zatekla krvavi prizor, nakon čega je ubila njega i sebe.

Scenarij koji su novinarima "Gazeta Ekspresa" ispričale komšije ubijene porodice Bljaka, baca potpuno novo svjetlo na slučaj. Oni su, navodno, ispričali da je oca i majku Zećira (70) i Hanife (66) i njihovog sina Fisnika ubio Blerim, Fisnikov i Vladetin rođeni brat.

Nakon toga je oko 13 sati u porodičnu kuću došla Vladete, koja je zatekla krvavi prizor i hicem iz službenog pištolja ubila Blerima, a zatim i sebe. Ovi navodi nisu, međutim, zvanično potvrđeni pa se za sada spominje samo jedna verzija: da je Vladete, policajka sa 18-godišnjim stažem, ubila cijelu porodicu.

Zločin počinila iz službenog pištolja. Kurir.rs

Tijela pet članova porodice poslata su na obdukciju u Prištinu, koja bi makar donekle trebalo da utvrdi šta se zaista dogodilo.

U međuvremenu, familija, prijatelji i komšije ove porodice šokirani su tragedijom s obzirom na to da slove za skladnu porodicu. Motivi za ubistvo i samoubistvo za sada su potpuno nejasni.

Vladete je, inače, policajka 18 godina, a u posljednjih pet godina bila je zaposlena u Policijskoj stanici Gnjilane.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.