BRČKO

Gdje se krije opasni ubica oca: Pobjegao izvan BiH?

Radi se o opasnoj osobi i imamo oznaku "hapsiti oprezno", kaže Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta

Dalibor Jovičević: Raspisana potraga. Arhiv

Avaz.ba / Srna

18.2.2020

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta, potvrdio je da policija još traga za Daliborom Jovičevićem (34), koji se sumnjiči da je 12. februara ubio oca. 

Pisić je pojasnio da je policija prikupila dovoljno tragova i predmeta koji ukazuju da je Jovičević počinio zločin pa je za njim raspisana potraga.

- Radi se o opasnoj osobi i imamo oznaku "hapsiti oprezno" - kaže Pisić i dodaje da ne može da kaže na koji je način i kojim oružjem ubistvo izvršeno.

Pisić je rekao da ne zna je li Jovičević sada naoružan, ali da policija ima pouzdane informacije da je nenaoružan napustio mjesto događaja.

Kuća u kojoj se dogodio zločin. Arhiv

- Preduzimamo radnje na lokalitetima na području Brčko distrikta gdje sumnjamo da može da bude. Pokrivamo određene lokalitete na području Federacije BiH u saradnji s kolegama i imamo razmjenu informacija na međunarodnom planu o tome gdje bi ta osoba mogla da bude - istaknuo je Pisić.

Dodao je da su dosadašnje aktivnosti policije na terenu pokazale da se Jovičević pripremao da poslije izvršenja krivičnog djela ne bude dostupan.

- Napravili smo njegovu trasu kretanja sve do momenta dok nije prijavljeno krivično djelo ubistvo, a tu imamo zakašnjenje. Pored vještačenja, preduzimaju se i druge radnje koje bi trebale da pomognu. Dobro bi nam došla i pomoć građana. Ukoliko imaju informacije o njegovom kretanju, pa čak i odranije, da nam pruže te informacije - zaključio je Pisić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.