BANJA LUKA

Uhapšeni inspektori predati u nadležnost Tužilaštva RS

Iz MUP-a RS su naveli da je prilikom hapšenja pronađeno 20.000 KM

Srna

19.2.2020

(VIDEO: O. Matavulj)

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka koji su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja predati su danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Inspektori će biti saslušani, nakon čega će tužilac Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala odlučiti hoće li zatražiti određivanje pritvora.

Policijski inspektori uhapšeni su jučer u akciji kodnog naziva "Sirano", a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) ranije je saopćeno da je riječ o inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florijan iz Banje Luke, koji su osumnjičeni da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

MUP RS: Oduzet novac. O. Matavulj

Iz MUP-a RS su naveli da je prilikom hapšenja pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.