STRAŠNO

Detalji horora na Kosovu: Policajka pobila porodicu pa satima gledala tijela

Valjdete Bljaka prije krvoprolića ukrala službeni pištolj, koji joj je bio oduzet zbog psihičkih problema

Avaz.ba / Kurir.rs

19.2.2020

Ubistvo porodice Bljaka (Blaca) iz okolice Gnjilana jedan je od najtežih zločina koji se dogodio na Kosovu

Prištinski mediji iznose nove detalje ove porodične tragedije. Valjdete Bljaka (45), policajka koja, inače, nije smjela da nosi oružje, ubila je jednog brata na spavanju, dok je u ostalim dijelovima kuće presudila drugom bratu, majci i ocu, a potom i sebi. U svaku od žrtava ispalila je po najmanje dva metka.

Iako su detalji ovog ubistva obavijeni velom misterije, poznato je da su svi ubijeni iz istog oružja, koji je koristila policajka, i da je, praktično, u svakom ćošku kuće pronađena po jedna žrtva.

Jednog brata policajka je ubila na spavanju, na drugom spratu porodične kuće. Drugi brat pronađen je mrtav u hodniku. Krvi je bilo u cijeloj kući... Svoj krvavi pir Valjdete je nastavila u dnevnoj sobi, gdje je ubila oca (70), a majku (64) je upucala u kuhinji.

Valjdete se potom nije odmah ubila. Nekoliko sati posmatrala je njihova tijela i, na kraju, iza ulaznih vrata kuće, presudila je sebi.

Policajka je prije krvoprolića ukrala službeni pištolj, koji joj je bio oduzet zbog psihičkih problema, prenose regionalni mediji. Preduzete su i mjere u policiji - suspendirani su komandant policijske stanice u Gnjilanu Alban Ramuši, zamjenik Naser Rahmani, šef operacija Nijazi Kolgeči i zvaničnik civilnog sektora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.