SARAJEVO Tragedija u Studentskom domu u Nedžarićima

Svjedok ispričao detalje ubistva: Pao je na koljena, a potom na stomak, rane su bile ogromne

Unutrašnji organi djelomično su bili vani, pokušali smo sve da uradimo, nismo ništa mogli, rekao je Buljubašić

B. C. / Avaz.ba
20.02.2020 14:45

Haris Buljubašić, stanar Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, u kojem se jutros dogodilo ubistvo, ispričao je novinarima detalje tragedije u kojoj je stradao uposlenik Doma Almir Škrijelj.  

- Bili smo u kafeteriji, prvo nas je zbunila trka ispred, vidjeli smo da se nešto dešava. Nakon što smo izašli, vidio sam gospodina Škrijelja da teško hoda, tetura s noge na nogu. Nije nam bilo jasno šta se dešava, međutim, vidio sam krv. Prišli smo da vidimo šta se dešava, on je pao na koljena, zatim je pao na trbuh, gdje sam i pretpostavio da je mrtav. Kolega i ja smo pokušali da mu stavimo zavoj, da pokušamo zaustaviti krv, ali već je bilo isuviše kasno - rekao je Buljubašić. 

  • Ubijeni Škrijelj
    Ubijeni Škrijelj Foto: Avaz

On je rekao da su pored vidjeli i slomljen nož, drška je bila na jednoj strani, a oštrica na drugoj.

- Vidjeli smo da su baš velike bile ubodne rane, unutrašnji organi djelomično su bili vani, pokušali smo sve da uradimo, nismo ništa mogli - rekao je Buljubašić

Podsjetimo, Sejo Tahirović, uposlenik Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, s više uboda nožem usmrtio je svog kolegu Almira Škrijelja, koji je rukovodilac smještaja.

NA VRH