PREKRŠAJI

MUP ZDK: Tokom vikenda kažnjena 154 pijana vozača, 16 uhapšeno

Aktivnosti policijskih službenika bile usmjerene na poduzimanje represivnih mjera

Alkotestiranje. Arhiv

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

20.2.2020

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) proteklog vikenda organizirali su pojačanu akciju kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima u Kantonu, s akcentom na alkoholiziranost, tokom koje su kaznili čak 154 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. 

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, kaže da su aktivnosti policijskih službenika bile usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod utjecajem alkohola, a sankcionirani su počinioci i drugih prekršaja.

Alkotestiranje. Ilustracija

- Prilikom akcije kontrolirana su ukupno 1.272 vozača i vozila u saobraćaju, 1.268 vozača je alkotestirano, a kod 150 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje. Za počinjenje vozačima su izdata 154 prekršajna naloga, a 16 vozača je uhapšeno i zadržano do otrežnjenja – kaže Alić.

Ističe da će policija i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentirani, a nesavjesni vozači sankcionirani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.