UŽAS

Žrtvu maltretirali i zaklali pa zapalili tijelo

Sve se odigralo 25. novembra u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca koja je vlasništvo Ivice Pezića

Potvrđena optužnica za ubistvo Brune Rolda. Avaz

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

21.2.2020

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Radeta Drljače (24), Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) za teško ubistvo Brune Rolda (54) iz Banje Luke.

Optužnicom se terete da su kao saizvršioci ubili Rolda, dok se Drljača tereti i za paljevinu njegovog tijela i kuće u kojoj se zločin počinjen. Sve se odigralo 25. novembra u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca koja je vlasništvo Ivice Pezića.
 





Mjesto zločina. O. Matavulj

U optužnici se navodi da su Drljača i Zorić djelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti. Drljača zbog afekta gnjeva uz alkoholiziranost, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Sve trojica su, kako se navodi, prvo šakama i nogama tukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede. Za to vrijeme su mu nož stavljali pod vrat i prijetili da će ga zaklati. Na kraju je Drljača uzeo nož sa stola i šiljkom i oštricom ubo Rolda u vrat, koji je na mjestu ostao mrtav.


Privođenje osumnjičenih. O. Matavulj

- Nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo Roldovo tijelo. Usljed požara tijelo žrtve je bilo ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću - navodi se u optužnici.

Draljača je tokom istrage priznao ubistvo. Optuženi su ispričali da su tri dana u toj kući pili i drogirali se, kombinirajući alkohol s tabletama. Za to vrijeme više puta su se tukli zbog raznih nesuglasica, a najveća svađa je izbila oko spavanja u kući, jer navodno nije bilo dovoljno mjesta za sve. Ta svađa je bila uvod u maltretiranje i ubistvo Rolda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.