ISTRAGA

Savić: Tužilaštvo zastrašuje drugog policajca, koji je svjedok

Policajca T. O. (24) terete da je, navodno, prilikom kontroliranja u saobraćaju supruga zamjenice glavnog tužioca TK Mirzete Begić prekoračio službene ovlasti

Savić: Begić je iskoristila Tužilaštvo. Arhiv

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

21.2.2020

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa uhapšenog tuzlanskog policajca T. O. (24), kojeg terete da je, navodno, prilikom kontroliranja u saobraćaju supruga zamjenice glavnog tužioca TK Mirzete Begić prekoračio službene ovlasti, potvrdila nam je da je njen klijent saslušan u Tužilaštvu te da će se ročište za određivanje pritvora održati sutra. 

- Tužilaštvo je dalo skandalozno saopćenje za javnost. Radi se o zastrašivanju policajca koji je svjedok u ovom predmetu i o flagrantnom kršenju prava na odbranu, jer je tužiteljica Mirzeta Begić zloupotrijebila Tužilaštvo i dala u javnost naredbu o provođenju istrage, koja se u normalnim okolnostima nikada ne bi mogla naći u medijima. Također, dat je iskaz navodnih oštećenih u javnost, ali se osumnjičenom nisu dali na uvid dokazi koji ga terete. Jasno je da Tužilaštvo mora postupati jednako što se tiče obje strane i prezentirati dokaze koji terete i oslobađaju. Ovo je još jedan dokaz opravdanosti zašto ova odbrana traži da predmet prijeđe u nadležnost federalnog tužioca – kazala je Savić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.