HANOVER

Ranjeni "škaljarac" napustio Njemačku: Pet godina mu zabranjen ulazak u zemlju

Njegov boravak na Medicinskom univerzitetu, prema ocjeni nadležnih sigurnosnih organa, predstavlja "prijetnju javnoj sigurnosti i redu"

Krstović je helikopterom Hitne pomoći jutros oko 11 sati odletio s aerodroma. NDR Niedersachens

Avaz.ba

21.2.2020

Podgoričanin Igor Krstović (35), navodni pripadnik "škaljarskog klana" koji je nedavno izrešetan u pucnjavi u Podgorici, napustio je Hanover, gdje se nalazio na liječenju, prenose njemački mediji. Krstović je dobio i pet godina zabrane ulaska u Njemačku.

Kako prenosi njemački portal "Haz", Krstović je helikopterom Hitne pomoći jutros oko 11 sati odletio s aerodroma u Hanoveru u pravcu Turske.

Krstovićev advokat rekao je za njemačke medije da mu je neprijatno što se stvorila pompa oko njegovog liječenja u Hanoveru te da dobrovoljno napušta zemlju. 


Krstović je helikopterom Hitne pomoći jutros oko 11 sati odletio s aerodroma. NDR Niedersachens

Krstoviću je jučer uručeno rješenje o protjerivanju jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema ocjeni nadležnih sigurnosnih organa, predstavlja "prijetnju javnoj sigurnosti i redu".

Prije odluke da deportiraju Krstovića njemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu sigurnost padne na njemačke porezne obveznike.

Krstović je na liječenje u Hanover transportiran 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u klasičnoj sačekuši koja se odigrala 28. januara oko 15 sati u zetskom naselju Balijače.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.