PRIJEDOR Obavljeni pretresi putničkih automobila, stanova i trgovačkih radnji

U akciji "Tabacco" pronađene i oduzete cigarete bez akciznih markica

Materijalna šteta 5.800 KM

G. Kaurin / Avaz.ba
23.02.2020 13:55

Pronađene i oduzete cigarete bez akciznih markica

Foto: Avaz

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 su u sklopu akcije kodnog naziva "Tabacco" na području Prijedora, uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavili pretrese putničkih automobila, stana i drugih prostorija koje koristi G. T. iz Prijedora, trgovačke radnje i stambenih prostorija vlasništvo M. Ć., također iz Prijedora, trgovačke radnje vlasništvo Z. R. iz Prijedora i trgovačke radnje i skladišnog prostora vlasništvo B. M. iz Prijedora. 

Prilikom pretresa policija je pronašla i privremeno oduzela 3.090 kutija cigareta bez akcizne markice, različitih vrsta, kao i 12 pakovanja rezanog duhana, a za koje nije bilo potrebne dokumentacije.

  •  Akcija "Tabacco" u Prijedoru
    Akcija "Tabacco" u Prijedoru Foto: Avaz

Materijalna šteta koja je nanesena neplaćanjem akciza iznosi 5.800 KM, navodi u saopćenju iz PU Prijedor portparol Vesna Pačariz.

Svi oduzeti predmeti će biti dostavljeni u depozit UIO Banja Luka i nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv G. T., M. Ć., Z. R. i B. M. 

Tužilaštvu BiH će biti podneseni izvještaji za počinjeno krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima. Policija će nastaviti rad na otkrivanju i sprečavanju nedozvoljene trgovine akciznom robom.

Komentari

NA VRH