HRVATSKA

Na karnevalu u Imotskom spalili gej lutke s djetetom

Održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i šetaju gradom

Nakon incidenta čulo se "Ajmo glazba". Screenschot

Avaz.ba

23.2.2020

Danas je u Imotskom održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i šetaju gradom. Zabava, međutim, nije prošla bez incidenta, prenosi "Index".  

Naime, spaljene su lutke istospolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka. 

- Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tijelo mori, neka ove godine nakaradna porodica s djetetom Nenadom Stazićem gori - rečeno je prije spaljivanja.


Incident na zabavi. Screenschot

Potom se čulo "Ajmo glazba" nakon čega su lutke zapaljene. U povorci je bilo i puno djece koja su sve to gledala iz prvih redova.


Inače, ovo nije prvi put da se na nekom karnevalu u Hrvatskoj spaljuje nešto vezano za homoseksualce. Prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dvojicom tata.

Riječ je o takozvanom krnji ili fašniku, tradicionalnom krivcu za sve loše u protekloj godini, kojeg su organizatori dječjih maškara u Kaštelima vidjeli u LGBT slikovnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.