NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Taksista dobio kaznu pa zaboravio dokumente na autu

Situacija je sada mnogo bolja nakon što su s ulica uklonjeni pojedini opasni kriminalci

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

24.2.2020

Tuzlanski kanton najmnogoljudniji je u Federaciji Bosne i Hercegovine pa ne čudi što tamošnji policajci svakodnevno imaju pune ruke posla. To se pogotovo odnosi na Tuzlu, gdje je ekipa “Avaza” provela noćnu smjenu s tuzlanskim policajcima.

Prekršajni nalog

Situacija je sada mnogo bolja nakon što su s ulica uklonjeni pojedini opasni kriminalci. Naši domaćini – Policijska uprava Tuzla - potrudili se se maksimalno te su na noge digli sve tri stanice koje se nalaze u sklopu PU Tuzla - Centar, Istok i Zapad.

Nakon kratkog brifinga i konsultacija s brojnim ekipama, izašli smo na ulice grada soli. Na skoro svakom ćošku bila je policijska patrola.

Sa jednog policijskog punkt. S. Saletović

Na jednom od njih zaustavljen je taksista, koji se nije vezao pa je “počašćen” prekršajnim nalogom. Koliko se zbunio, zaboravio je s krova vozila uzeti dokumenta, koja su odlepršala kad je krenuo. Policajci su sve pokupili pa će mu dokumenta biti vraćena.

Na drugom punktu, policajci su kontrolirali brzinu automobila, ali je sve prošlo u najboljem redu. Izuzetno mirnu noć prekinuo je poziv – izbio je požar. Za nekoliko minuta bili smo na mjestu događaja. Požar je, srećom, bio bez žrtava, a vatrogasci su spriječili veću materijalnu štetu.

Kako su nam raportirali policajci, planuo je pomoćni objekt u kojem se nalazi kotlovnica. Vatrogasci su spriječili havariju, jer je postojala mogućnost da se požar proširi i na kuću.

Mirna noć

Budući da je bila mirna noć, krenuli smo u obilazak. Tokom patrole ulicama, u jednom parku sreli smo dvojicu mladića. 

Planula kuća: Nije bilo povrijeđenih. S. Saletović

Tokom patrole ulicama, u jednom parku sreli smo dvojicu mladića. Policajci su ih detaljno pregledali, ali nisu pronašli ništa sporno. Obišli smo i spomenik Hastahana, gdje se često okuplja omladina, ali i narkomani. No, debeli minusi sve su, izgleda, otjerali.

Sve pokriveno kamerama

I PU Tuzla, kao i većina drugih stanica, ima na raspolaganju mnogo kamera, koje su raspoređene na najfrekventnijim mjestima i raskrsnicama. Policajci priznaju kako im to olakšava posao, pogotovo prilikom rasvjetljavanja težih krivičnih djela. Novina je da je u službenim vozilima ugrađen i GPS uređaj pa tako šef smjene u svakom trenutku zna gdje se ekipe nalaze. Drugim riječima, kad zagusti, šalju ekipu koja je najbliža mjestu nekog događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.