BANJA LUKA Okružni sud odlučio

Produžen pritvor optuženima za stravično ubistvo Brune Rolda

Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude

O. Ma. / Avaz.ba
26.02.2020 12:38

Optuženi za teško ubistvo Brune Rolda

Foto: Avaz

Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33), protiv kojih je nedavno potvrđena optužnica za teško ubistvo Brune Rolda (54) iz Banje Luke. 

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bijega optuženih, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

- Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, s tim da će se kontrola opravdanosti te mjere vršiti svaka dva mjeseca - navodi se u rješenju suda.

  • Optuženi za teško ubistvo Brune Rolda
    Optuženi za teško ubistvo Brune Rolda Foto: Avaz

Optužnicom Drljača, Zorić i Krnetić se terete da su kao saizvršioci ubili Rolda, dok je Drljača optuženi i za paljevinu tijela i kuće u kojoj je zločin počinjen. Sve se odigralo 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića.

Optuženima se na teret stavlja da su prvo pretukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede. Noge su mu vezali maramom, a potom su prijetili da će ga zaklati nožem, da bi ga Drljača na kraju ubo u vrat i usmrtio. 

Nakon zločina je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je tijelo ležalo. Vatra se proširila na cijelu kuću, pa su reagirali i vatrogasci koji su u kući zatekli ugljenisano tijelo.

Komentari

NA VRH