BANJA LUKA

Jezivi slučaj iz Šipova: Priznala da je podvodila unuku

Policija Simu Savičića zatekla u stanu s maloljetnicom, nakon čega je uhapšen skupa s njenom bakom S. M.

Dijete prolazilo kroz pakao. Ilustracija

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

26.2.2020

Optužena S. M. (64) iz Šipova sklopila je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da joj se izrekne kazna od sedam godina zatvora zbog podvođenja 11-godišnje unuke Simi Savičiću (54), koji je zbog obljube djevojčice osuđen na 12 godina zatvora.


Sklopila sporazum


Optužena je sporazum sklopila s Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci. Time je prihvatila sve navode optužnice koja je tereti za pomaganje u obljubi djeteta mlađeg od 15 godina te nasilje u porodici.

Okružni sud u Banjoj Luci sporazum je prihvatio, a izricanje presude zakazano je za petak.

Radi zaštite maloljetne žrtve i osjetljivosti slučaja suđenje je bilo zatvoreno za javnost, tako da detalji sporazuma nisu poznati.


Okružni sud Banja Luka. Avaz

Šokantni slučaj otkriven je sredinom septembra prošle godine nakon što su građani prijavili policiji da 11-godišnju djevojčicu često viđaju u društvu Sime Savičića, kriminalca s bogatim dosjeom, s kojim se vozi u automobilu i dolazi u njegov stan.

Uslijedila je brza reakcija policije, koja je Savičića zatekla u stanu s maloljetnicom. S njima je u stanu zatečena i djevojčicina baka S. M., koja je unuku dovodila kod njega.


Brza reakcija


Inače, Savičić je prošle sedmice osuđen na 12 godina zatvora, također nakon što je skopio sporazum o priznanju krivice. Oglašen je krivim za obljubu s djetetom mlađim od 15 godina. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 11. septembra prošle godine, a odlukom suda ostat će iza rešetaka do pravosnažnosti presude.


Težak život

Maloljetna žrtva godinama je živjela s bakom i odrastala je u specifičnim uvjetima. Majka ju je dobila rano, u vanbračnoj vezi. U međuvremenu, majka se udala i živi s mužem i drugim djetetom, dok je 11-godišnjakinja najčešće boravila kod bake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.