PULA Vrhovni sud Hrvatske potvrdio kaznu za monstruozni zločin

Surovoj Kjari 33 godine zatvora za ubistvo trogodišnjeg sina kojeg je rodila u Bihaću

Kjara Pašić jastukom ugušila sina Denisa, njegov biološki otac živi u BiH

Jutarnji list
26.02.2020 18:30

Privođenje Kjare Pašić

Foto: Agencije

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je kaznu dugotrajnog zatvora od 33 godine za Puljanku Kjaru Pašić (Chiaru35) zbog teškog ubistva trogodišnjeg djeteta. Dječak Denis je bio državljanin BiH i rođen je u Bihaću. Njegov biološki otac je državljanin BiH.

Sud je donio presudu u trećem stepenu kojom je odbio žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda.

Time je postala pravomoćna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i maloljetnice i potvrđena prvostepena presuda i rješenje Županijskog suda u Puli.

Kjara Pašić je osuđena zbog ubistva sina Denisa. Ona i maloljetnica su osuđene jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dijete koje se otimalo i plakalo.

  • Htjela da se riješi sinčića
    Htjela da se riješi sinčića Foto: Jutarnji list

Motiv je bio želja za odlaskom u drugu državu kod dečka kojeg je tek upoznala preko društvene mreže, a dijete joj je za to smetalo. Dijete je trpjelo agoniju koja je trajala oko pola sata.

Prema maloljetnici je primijenjeno maloljetničko pravo, a ne opće krivično pravo. Zaključeno je da ju je nužno izdvojiti iz sredine u kojoj živi i prema njoj primijeniti socijalno pedagoški rad uz pojačane mjere odgoja. To se jedino može provoditi u zatvorenim uvjetima.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će kazna dugotrajnog zatvora 33 godine punoljetnoj optuženici ispuniti svrhu kažnjavanja.

Protiv presude Vrhovnog suda donesene u trećem stepenu nije dopuštena žalba.

Komentari

NA VRH