SARAJEVO Prihvaćen sporazum o priznanju krivnje

Bojan Božić osuđen zbog lažne vozačke dozvole

Dobio 11 mjeseci zatvora zbog davanja mita i krivotvorenja isprave

B. C. / Avaz.ba
28.02.2020 14:28

Tužilaštvo KS: Sklopili sporazum

Foto: Avaz

Nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Bojana Božića zbog krivičnih djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivotvorenje isprave. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci. 

- Optuženi se tereti da je polovinom 2018. godine stupio u kontakt s jednom osobom za koju je imao saznanja da može posredovati pri izdavanju vozačke dozvole bez položenog ispita. Optuženi Božić prvobitno je došao iz Republike Slovenije kako bi zbog dobivanja vozačke dozvole promijenio mjesto prebivališta u općini Novo Sarajevo, koje je do tada imao u općini Maglaj. Ljekarsko uvjerenje koje je izvadio predao je posredniku kojeg je zauzvrat zaposlio u Sloveniji - navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

  • Tužilaštvo Kantona Sarajevo
    Tužilaštvo Kantona Sarajevo Foto: Avaz

Prema navodima iz optužnice, osumnjičena referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo obradila je nepotpisan zahtjev za izdavanje vozačke dozvole Božiću bez dokaza o položenom vozačkom ispitu.

Na taj način mu je pribavila vozačku dozvolu na koju nije imao pravo i koja je sadržavala neistinite podatke o položenom vozačkom ispitu. 

Komentari

NA VRH