NA LICU MJESTA

U stravičnoj nesreći kod Mostara poginuli majka i sin

Direktno se sudarili s kamionom marke Mercedes, kojim je upravljao M. D. iz Sarajeva

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

29.2.2020

S uviđaja - Avaz
S uviđaja - Avaz
S uviđaja - Avaz
S uviđaja - Avaz
S uviđaja - Avaz

U stravičnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnoj cesti Mostar - Široki Brijeg, u mjestu Žovnica, poginuli su majka i sin, javlja naš reporter s lica mjesta.

Dežurni operativni policajac u MUP-u HNK nam je kazao da se nesreća dogodila oko 11:45 sati, kada su se sudarili automobil i kamion.

Iako se na licu mjesta iznosilo da su stradali majka i kćerka, kako nam je potvrdila Ana Rajič, portparol Tužilaštva HNK, stradali su I. J. (30) i njen devetogodišnji sin M. J. iz mjesta Mokro kod Širokog Brijega.

Nesretna žena, koja je vozila Golf 3, i dijete su, kako smo izvijestili, poginuli na licu mjesta kada su se, krećući se iz smjera Mostara prema Širokom Brijegu, direktno sudarili s kamionom marke Mercedes, kojim je upravljao M. D. iz Sarajeva, a koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Nesretna žena je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešla na suprotnu stranu ceste i podletjela pod kamion. Nakon sudara je, kako se iznosilo na licu mjesta, a što su pokazali i tragovi, kamion pred sobom gurao Golf tridesetak metara.

Prizor na licu mjesta je bio stravičan, a intervenirali su i vatrogasci koji su izvlačili nesretnu ženu i njenog sina iz potpuno smrskanog Golfa. 

U nesreći je povrijeđen i vozač kamiona, koji je dolaskom Hitne pomoći bio u svjesnom stanju, a prevezen je na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Dežurna tužiteljica je naredila sva neophodna vještačenja i istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ove tragične nesreće, a sutra će biti urađena obdukcija tijela stradalih majke i sina.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.