FUP

"Avaz" otkriva imena uhapšenih dilera u Mostaru: Zaplijenjeno 1,5 kilograma spida

Uhapšeni su Vesna Periša (56), Denis Srpak (34) iz Mostara i Zoran Komnenović iz Stoca zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Droga koja je zaplijenjena u akciji. FUP

M. Aš. / Avaz.ba

2.3.2020

Pripadnici Federalne uprave policije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapsili su Vesnu Perišu (56), Denisa Srpaka (34) iz Mostara i Zorana Komnenovića (45) iz Stoca vezano uz krivično djelo nedozvoljene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhapšena Periša također se sumnjiči  za krivično djelo navođenja na prostituciju iz člana 210. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

"Avaz" otkriva da je među uhapšenima Denis Srpak, za kojim je bila raspisana centralna potraga na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. On je predat u daljnju nadležnost Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

Osim spida oduzeta i marihuana. FUP

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još u toku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac. Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 1,5 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis sativa L, te drugi predmeti traženi naredbom Suda, a koji potječu ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom - navodi se u saopćenju.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predati, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na daljnje postupanje Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.