NA LICU MJESTA U noćnoj smjeni s Jedinicom žandarmerije PS Pale

Avazova patrola / Paljanski kriminalci nestali s ulica

Policajci asistirali kolegama iz Saobraćajne policije prilikom kontrole vozila i osoba, ali je sve prošlo uredno

A. Kapo / Avaz.ba
02.03.2020 20:06
A
A
A

Ekipa “Avaza” proteklog vikenda bila je u noćnoj smjeni s pripadnicima Jedinice žandarmerije Policijske stanice Pale.

Radi se o jedinici koja je nekada nosila naziv Jedinica za podršku PS Pale.

Kontrola vozila

Naši domaćini, dok oblače pancire i provjeravaju oružje, govore nam da imaju zadatak da asistiraju kolegama iz Saobraćajne policije prilikom kontrole vozila i osoba.

Ne gubimo vrijeme, ulazimo u maricu i odlazimo na punkt koji je formiran u blizini jedne benzinske pumpe na Palama.

Policajci kontroliraju na desetine vozila. Vrše se detaljni pregledi prtljažnika, ali policajci ne pronalaze ništa sporno.

  • Detaljan pregled vozila
    Detaljan pregled vozila Foto: M. Kadrić

Odlučili su da promijenimo lokaciju te su napravili novi punkt u blizini jednog ugostiteljskog objekta, gdje se okuplja paljanska omladina. U pitanju je objekt u kojem su policajci nerijetko znali intervenirati zbog narušavanja javnog reda i mira - tuča.

Bez poziva

Međutim, ove noći je sve bilo mirno i šef smjene nije nijedanput podigao slušalicu. Policajci nisu imali pardona ni prema pripadnicama nježnijeg spola, te su detaljno pregledali i dame za volanom. Ali, sve je prošlo uredno.

Paljanski kriminalci

Na Palama ranije nije bilo mirno i uredno kao što je to sada. Na području Pala egzistirale su ozbiljne kriminalne grupe te su tuče, pucnjave i ubistva bili skoro svakodnevica. Sigurnosnim agencijama u BiH glavobolju je zadavala i paljanska grupa koja je bila specijalizirana za krađu vozila. Najviše su operirali u Sarajevu, gdje su ukrali na desetine automobila.