CRNA HRONIKA

Biciklista koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Bijeljine bio pijan

Imao 1,53 g/kg alkohola u organizmu

Pijani biciklista odmah prevezen u Medicinski centar Bijeljina. Ilustracija

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

3.3.2020

Biciklista čiji su inicijali S. R. zadobio je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak navečer, oko 19 sati, na magistralnom putu Bijeljina – Brčko, u selu Ljeljenča kod Bijeljine. 

Na njega je naletjelo teretno motorno vozilo, kamion Man, kojim je upravljao B. J. iz Zvornika. Alkotestiranjem je utvrđeno da je biciklista S. R. imao 1,53 g/kg alkohola u organizmu. On je odmah prevezen u Medicinski centar Bijeljina, gdje su mu konstatirane teže tjelesne povrede. 

Istoga dana, 2. marta, oko 18 sati, dogodila se saobraćajna nesreća s teškim tjelesnim povredama na regionalnom putu Ugljevik – Glavičice, u selu Crveno Brdo kod Ugljevika.

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su automobil Passat, kojim je upravljao H. M., i pješakinja inicijala D. B. Povrijeđena žena prebačena je u Medicinski centar Tuzla, gdje su joj konstatirane teže tjelesne povrede.

U oba slučaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio poduzimanje neophodnih mjera i radnji kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ovih teških saobraćajnih nesreća. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.