BIHAĆ

Nožem ubila 71-godišnjeg supruga pa prijavila nasilje u porodici

Izlaskom na lice mjesta patrola policije je u porodičnoj kući zatekla tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem

Bihać: Policija privela ženu. Ilustracija

Piše: B. C. / Avaz.ba

3.3.2020

Šezdesetdvogodišnjakinja iz Bihaća uhapšena je zbog sumnje da ubila 71-godišnjeg supruga.

Sve se dogodilo u noćnim satima u nedjelju u porodičnoj kući supružnika koja se nalazi u naselju Midžića Mahala, a ubistvo je počinjeno nožem.

Policijska stanica Bihać u nedjelju u 21:40 sati je zaprimila prijavu od žene zbog nasilja u porodici. Osoba je tvrdila da ju je suprug napao i konstatirane su joj lakše tjelesne povrede. Ona je policajce sačekala van kuće.

Kada je patrola stigla na lice mjesta, zatekla je tijelo muškarca.


Šiljdedić: Patrola zatekla tijelo. Avaz

- Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su zatekli tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem. Formirana je uviđajna ekipa i na lice mjesta izašao je dežurni tužilac, čija konstatacija je bila da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je uhapšena 62-godišnjakinja koja je prije toga prijavila nasilje u porodici. U toku su istražne radnje za prikupljanje dodatnih dokaza - rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Žena je negirala da je počinila zločin te izjavila kako je poslije svađe sa suprugom napustila kuću, a kada se vratila, zatekla supruga mrtvog. Nakon obdukcije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, konstatirano je da se radi o nasilnoj smrti.

Navodno su supružnici odranije imali probleme u braku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.