POTVRĐENO Vrhovni sud Republike Srpske

Presuda za ubistvo Bojana Milovanovića: Bilčaru 14 godina, Mihailoviću smanjena kazna

Mladić iz Bosanske Dubice stradao u tuči u Banjoj Luci

O. Ma. / Avaz.ba
03.03.2020 12:29

Bojan Milovanović ubijen 18. oktobra 2018. godine

Foto: Arhiv

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Goranu Bilčaru (29) iz Banje Luke i pravosnažno ga osudio na 14 godina zatvora za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice kojeg je u tuči dvije grupe mladića ubo šrafcigerom u glavu. 

Odlukom suda Bilčarevom prijatelju Marku Mihailoviću (29) kazna je smanjena s dvije godine na šest mjeseci zatvora zbog učestvovanja u tuči. Za isto djelo njihovim suparnicima Đorđu Đenadiji (24) i Đorđu Borovčaninu (27) potvrđene su kazne od po godinu i po zatvora.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da su žalbe trojice optuženih, kao i Republičkog tužilaštva RS odbijene kao neosnovane. Djelimično je uvažena samo Mihailovićeva žalba. Kuriozitet je da on jedini nije imao advokata i da se od početka postupka sam branio.

- Mihailoviću je kazna smanjena s dvije godine na šest mjeseci zatvora. Žalbe ostalih optuženih su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrđena - rekla je Despotović.

Bojan Milovanović ubijen je 18. oktobra 2018. godine oko 3:15 sati kod parka ”Kupustište” u Banjoj Luci. Svemu je prethodio verbalni sukob između dvije grupe mladića u pekari ”Marčelo”. 

Po odlasku iz pekare susreli su se vozilima i potom je došlo do svađe i tuče u kojoj je Bilčar autodizalicom gađao suparničku grupu, a potom je šrafcigerom ubo Milovanovića u sljepoočnicu.

Komentari

NA VRH