BIHAĆ

Novi detalji zločina: Ubijen je Hruste Midžić, supruga Belkisa saslušana u Tužilaštvu

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenu te će u toku dana Kantonalnom sudu u Bihaću biti podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenoj osobi, saopćeno jeza "Avaz" iz Tužilaštva USK

Midžić Mahala u Bihaću. Agencije

Piše: B. C. / Avaz.ba

3.3.2020

U Midžić Mahali u Bihaću je, kako „Avaz“ nezvanično saznaje, ubijen 71-godišnji Hruste Midžić. Zbog sumnje da ga je nožem usmrtila, privedena je njegova supruga, 62-godišnja Belkisa Midžić.

Policijska stanica Bihać u nedjelju u 21:30 sati je zaprimila prijavu od žene zbog nasilja u porodici. Belkisa je tvrdila da ju je suprug napao i policiju je sačekala van kuće. Patrola je po dolasku zatekla tijelo 71-godišnjaka, a Belkisa je uhapšena nakon što je obdukcijom utvrđeno da je imao ubodne rane na grudima. 

Osumnjičena je danas predata u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, potvrdio je u odgovoru za „Avaz“ Damir Smajić, sekretar Tužilaštva USK.

Osumnjičena saslušana u Tužilaštvu USK. Avaz

- Povodom događaja koji se desio dana 1. 3. 2020. godine oko 21:30 sati u naselju Midžić Mahala u Bihaću, kod Tužilaštva Unsko-sanskog kantona formiran je predmet. Osumnjičena je ženska osoba inicijala M. B., rođena 1958. godine, da je izvršila krivično djelo ubistvo iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, na štetu muške osobe inicijala M. H., rođenog 1949. godine, koji je njen suprug. Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenu te će u toku dana Kantonalnom sudu u Bihaću biti podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenoj osobi - navedeno je u odgovoru sekretara Smajića.

Komšije u Midžić Mahali nisu nam mogle potvrditi je li par imao problema u braku, a pojedini su nam kazali da za Belkisu imaju samo riječi hvale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.