SRBIJA

Predao se "Sandžački lav": Ranio sina poznatog biznismena

Bivši kikbokser Emir Hadžimujović (29) upucao Amina S. (31)

Emir Hadžimujović. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

3.3.2020

Bivši kikbokser Emir Hadžimujović (29), poznatiji kao „Sandžački lav“, koji je pet mjeseci bio u bijegu nakon što je u centru Novog Pazara pucao na Amina S. (31), sina poznatog biznismena, predao se novopazarskoj policiji, piše “Blic”. 

Zajedno s njim, u Policijskoj upravi se pojavio i predao i njegov otac Ferid, koji je, kako se pretpostavlja, upravljao vozilom iz kojeg je Hadžimujović pucao iz pištolja i pogodio Amina.

- Emir se tereti da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, dok je njegov otac osumnjičen za ubistvo u pokušaju u pomaganju. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni u nadležno tužilaštvo na saslušanje – kaže naš izvor iz istrage.

Hadžimujović je bio u bijegu od sredine oktobra, kada je iz vozila u pokretu pucao u pravcu automobila kojim je upravljao Amin S. i pogodio ga u nogu.

Povrijeđeni Amin S. je sin poznatog novopazarskog biznismena koji je s braćom devedesetih godina među prvima u Novom Pazaru pokrenuo proizvodnju odjeće od džinsa i obogatio se.

Pucnjava se dogodila u oktobru prošle godine. Blic.rs

Inače, Emir Hadžimujović je bio veoma uspješan kikbokser, sve dok ga 2016. godine nije upucao Dženan Kačar (36), nanijevši mu teške povrede kičme zbog kojih je ostao nepokretan.

Dobar odnos Amina i Kačara najčešće se i navodio kao motiv zbog kojih se sin novopazarskog biznismena našao na meti Hadžimujovića.

Inače, Emir je bio i jedan od vođa navijača Novog Pazara, a ovdašnjoj policiji je poznat i po čestim tučama i obračunima. U oktobru 2014. godine učestvovao je u tuči ispred jedne diskoteke u centru grada, tokom koje je pucao iz pištolja i pogodio slučajnog prolaznika Fatmira N. u nogu, nanijevši mu teške povrede.

Još nije poznato gdje se krio prethodnih mjeseci, mada su pojedini mediji špekulirali da je, zbog dobrih odnosa navijača Novog Pazara i Fenerbahčea, uspio pobjeći iz Srbije u Tursku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.