BANJA LUKA Nastavak u 13 sati

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: Tražili izuzeće sudije, jer je "kontaminiran dokazima"

Branioci su se požalili Vijeću i na to što mediji kamerama snimaju cijeli tok pretresa

O. Ma. / Avaz.ba
04.03.2020 10:09

Slaviša Krunić

Foto: Avaz

Početak suđenja za ubistvo vlasnika agencije “Sector Security” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića ponovo je odgođeno i nastavit će se u 13 sati. 

Do odgode je došlo nakon što su branioci optuženih zatražili izuzeće člana Sudskog vijeća Srđana Force, jer je u prethodnom postupku postupao u ovom predmetu.

- Sudija Forca je već imao priliku da se upozna sa svim dokazima. ''Kontaminiran'' je dokazima koji tek trebaju biti izvedeni pred Sudom - rekao je advokat Marinko Brkić.

  • Krunić i Pavlović ubijeni iz zasjede rafalima iz automatskih pušaka 22. aprila 2019.
    Krunić i Pavlović ubijeni iz zasjede rafalima iz automatskih pušaka 22. aprila 2019. Foto: Avaz

Odluka o izuzeću, odnosno zahtjevu branioca, donijet će se na općoj sjednici Okružnog suda u Banjoj Luci.

Branioci su se požalili Vijeću i na to što mediji kamerama snimaju cijeli tok pretresa, ali i sprovođenja optuženih izvan zgrade Suda s lisicama na rukama.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su iz zasjede rafalima iz automatskih pušaka 22. aprila 2019. u Glamočanima kod Banje Luke. Za izvršenje, planiranje i organiziranje atentata optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, u čemu je učestvovao i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem. Gajić se tereti za pomaganje zločina, jer je ubicama otkrio detalje o Krunićevom kretanju i osiguranju.

NA VRH